Willy van Mensvoort - Van Mensvoort Veghel

20 december 2017

Van Mensvoort Veghel gaat Gung Ho!

In zijn dromen heeft Willy van Mensvoort het allang voor elkaar. Zijn bedrijf, Van Mensvoort Veghel, opnieuw opgebouwd zodat het klaar is voor de nieuwe tijd. Een tijd van samenwerken en delen van verantwoordelijkheid, waardevol werk en aandacht voor mens en omgeving. Voor Willy draait alles om mensen, zijn leven lang al, en sinds kort ook om wat we kunnen leren van de eekhoorn, de bever en de gans.

Willy van Mensvoort - voor Aldi Schrijft - door Rob van Berkel.jpg

Beeld: Rob van Berkel

De familie Van Mensvoort is sinds de jaren ‘30 actief in grondwerken en vanaf de vestiging van Van Mensvoort Veghel (1981) specialist in infra, sloop, milieu en recycling. Voor Willy was het nooit een vraag of hij het familiebedrijf zou overnemen. “Als jong kind wist ik al: Ik wil aannemer worden. Op mijn negende bediende ik al een loader en op mijn tiende parkeerde ik mijn eerste vrachtwagen tegen een boom. Dat kon toen gewoon. Je werkte mee en leerde in alle vrijheid hoe alles functioneerde. Als kind vond ik dat fantastisch, maar het had natuurlijk ook een keerzijde. Op de boerderij en in het loonwerkersbedrijf van mijn ouders werkte iedereen heel hard. Mijn vader was zo’n tachtig tot honderd uur per week weg en onderweg. Mijn moeder runde het huishouden en zorgde voor iedereen. Niemand klopte ooit tevergeefs bij mijn ouders aan voor hulp of een plek aan tafel. Omdat mijn vader veel weg was, vervulde ik vanaf mijn vierde al de vaderrol in huis. Van de vier kinderen in ons gezin was ik de oudste, de grootste en de sterkste. ‘Ons Willy kan alles aan!’. Hard werken en voor anderen zorgen is me dus met de paplepel ingegoten. Zo opgroeien in een echte ondernemersfamilie heeft me heel veel gebracht. Ook al was het soms alles behalve makkelijk.”

Burn out

“Tot mijn 52ste deed ik wat mijn ouders deden. Heel hard werken en klaar staan voor iedereen. Voorop lopen in de sector en nieuwe ontwikkelingen initiëren op het gebied van infra, sloop, milieu en recycling. Ik hield alles in de gaten en regelde alles voor iedereen. Van de honderd man in dienst wist ik precies wat er speelde, ook thuis. Ging het daar even niet goed, dan stuurde ik een medewerker naar huis om voor zijn gezin te zorgen. Want je gezin en familie is het voornaamste. Alleen vergat ik mezelf en mijn eigen gezin. Op vakantie brachten we pas echt tijd samen door, zo’n drie keer per jaar. Dan had ik eerste twee, drie dagen nodig om bij te komen en had ik vaak koorts, van het ontstressen weet ik nu. De rest van de tijd stond in het teken van het bedrijf. Ik heb het vaak jammer gevonden dat ik, samen met mijn vrouw, als enige actief ben in het familiebedrijf. Met een of meer broers of zussen naast je, kun je verantwoordelijkheden en ideeën delen en is het toch minder eenzaam. Ik denk dat ik dan ook andere keuzes had kunnen maken voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Door de drukte van alledag liep mijn pad anders.”

“Van de honderden bordjes die ik in die tijd tegelijk in de lucht hield, begonnen er een aantal kapot te vallen, door tegenslagen en weerstand van medewerkers tegen mijn manier van werken. Ik was te dirigerend en liep te ver voor de troepen uit. Mensen konden me niet bijhouden en uiteindelijk werd het mij zelf ook te veel. In diezelfde tijd was ik ook bezig met diverse opleidingen op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en energetische management. Deels om mijn zoon en vrouw daarin te volgen en aansluiting met elkaar te houden en deels om meer op mijn eigen gevoel te leren vertrouwen en daar naar te handelen. Op 11 april 2008 kreeg ik een spierverkramping op mijn long waardoor ik in een burn out belandde. Dat was heftig. Drie en een half jaar heb ik erover gedaan om daar goed uit te komen. Er waren tijden dat ik hier niet eens binnen kon lopen, zoveel stress leverde dat op. Er waren tijden dat ik de zin van het leven niet meer zag en me serieus afvroeg: Wat doe ik hier nog op aarde? Ik heb heel hard aan mezelf gewerkt met hulp van een fantastische coach. Dan komen er vragen op tafel zoals: Wie is Willy van Mensvoort? Wat vertelt jouw ziel? Wat is jouw hoogste goed? En wat voel je nou? Behalve uitrusten, nadenken en praten, heb ik gefietst, heel veel gefietst, het eerste half jaar zo’n 10.000 kilometer. Dan maakt je lichaam zelf de stoffen aan die in de gebruikelijke pillen zitten om je rustig te houden en daardoor kon ik wel helder denken en dat was heel mooi. Ik ben niet de eerste die zijn burn out als een enorm cadeau ziet; voor mezelf, voor mijn gezin en zeker ook voor mijn bedrijf.”

Eigen verantwoordelijkheid

“Voor mijn burn out, was ik de absolute spil in het bedrijf omdat ik alles wist, vaak tot in detail. Daar vertrouwen mensen ook op. Hoe ingesleten oude patronen kunnen zijn, ontdekte ik al gauw toen ik weer volledig terug was. Binnen no time kwam iedereen weer met zijn problemen bij mij. Ik heb ze allemaal weggestuurd met de vraag: ‘Wat zou jij doen? Je hebt het drie en een half jaar zonder mij gedaan, dat lukt nu vast ook wel.’ Dat was voor veel medewerkers wel even wennen. Sommigen zijn ook vertrokken omdat ze die vrijheid niet aan konden. Als ik het heel druk heb, val ik  nog wel eens terug in mijn oude patroon, dan geef ik meteen de oplossing en word ik directief. Ik heb mijn mensen gevraagd om me daar op aan te spreken, want zo wil ik niet meer werken. Daar wordt namelijk niemand gelukkig van. Het is niet goed voor de ontwikkeling van mijn mensen en de productiviteit van ons bedrijf. Met ons bedoel ik net zo goed mijn medewerkers als mijn familie.”

Terug naar de coöperatie

“Ik wil van Van Mensvoort een soort coöperatie maken waardoor medewerkers zich meer betrokken en eigenaar voelen, samen met mijn zoon en dochter die het familiebedrijf graag willen voortzetten. Dat kunnen ze niet alleen omdat ze niet van plan zijn te doen wat hun vader en grootvader hebben gedaan, namelijk, ten koste van teveel belangrijke zaken alle tijd en energie in het bedrijf stoppen. Dat geldt sowieso voor de nieuwe generatie. Die is echt niet van plan zichzelf over de kop te werken voor een dik salaris, auto van de zaak, bonussen en zo. Voor hen zijn werk en geld een middel, geen doel. Dus wil ik met mijn bedrijf een aantrekkelijke werkgever blijven, dan zal ik ze toch een andere werkomgeving moeten bieden. Het gaat om zinvol werk, waardering voor ieders bijdrage en trots zijn op wat we samen bijdragen aan onze omgeving en voor onze klanten. Echte betrokkenheid is dus de sleutel en daarvoor moet je mensen inspireren.”

Gung Ho!

“De betrokkenheid van medewerkers bij Van Mensvoort begint met mijn betrokkenheid bij hen. Niet langer als de leider die alles uit handen neemt en alles draagt, maar als degene die ruimte creëert voor anderen zodat zij tot bloei kunnen komen. Ik heb een open hartsverbinding met al mijn mensen, dus als er wat is, voel ik dat feilloos aan en maak ik dat bespreekbaar. Dat maakt me ‘een aparte baas’ volgens een medewerker, en zorgt tegelijk voor een bijzondere, open sfeer binnen het bedrijf. Ik wil het gevoel geven dat alles mogelijk is. Dus toen ik het boek Gung Ho!* in handen kreeg en prachtig verwoord en bevestigd zag wat mijn eigen intuïtie en ervaring als leider me al jarenlang ingaf, kreeg ik de tranen in mijn ogen. Met dit verhaal in handen, kan ik mijn medewerkers heel eenvoudig duidelijk maken hoe ik de toekomst van Van Mensvoort Veghel zie en hoe hard hun bijdrage daar voor nodig is.”

“Gung Ho! vertelt het verhaal van Andy Langclaw, indiaan van oorsprong en afdelingsmanager in een fabriek. De enige afdeling die fantastisch draait omdat al zijn 150 medewerkers werken met de drijfveer van de eekhoorn, de werkwijze van de bever en de gave van de gans. De nieuwe fabrieksdirecteur grijpt de methode van Andy aan om de rest van de fabriek, die op sterven na dood is, nieuw leven in te blazen. En dat lukt omdat medewerkers, net als de eekhoorn, waardevol werk doen en weten wat hun bijdrage is aan het gezamenlijke missie. Omdat ze, net als de bever, de vrijheid krijgen om de gestelde doelen op hun eigen manier te halen. En omdat ze, net als de ganzen, elkaar steeds aanmoedigen, wanneer het goed gaat en wanneer het even tegenzit. Hun productiviteit is ongeëvenaard door ieders tomeloze enthousiasme en motivatie om naar beste kunnen een waardevolle bijdrage aan het geheel te leveren. Zo simpel is het en dat brengen we nu verder in de praktijk; consequent, bewust en systematisch.”

Door enthousiasme

“We staan met ons bedrijf op een cruciaal punt. We zijn bezig met de verlenging van ons NEN-EN-ISO 9001-certificaat. Behalve dat het voor ons de leidraad is om aan alle wet- en regelgeving te voldoen, gaan we het ook inzetten als managementtool. Een tool om verantwoordelijkheden en enthousiasme te delen, om mensen te stimuleren het werk zo te organiseren dat ieder doet waar hij of zij goed in is en we elkaars competenties optimaal inzetten. Wanneer je effectief leiding wilt geven, heb je met een groep van tien medewerkers de beste balans. Zo gaan we het organiseren. Per groep van tien medewerkers heeft iemand de taak het enthousiasme steeds aan te wakkeren door er op toe te zien dat mensen hun werk als waardevol ervaren omdat ze zien wat ze aan de omgeving bijdragen. Door ruimte te creëren onze gezamenlijke  doelen op hun eigen manier te bereiken. Door een luisterend oor te bieden, mensen aan te moedigen en successen samen te vieren, hoe klein ook. Het gaat erom dat we samen trots zijn op wat we presteren en bijdragen. Dus Van Mensvoort gaat vol overtuiging Gung Ho!”

De tijd is rijp

“Alles overziend ben ik daar al mijn hele leven mee bezig. Het verschil is dat ik nu de tijd mee heb. Steeds meer mensen stellen zich de vraag hoe we verantwoordelijkheid kunnen dragen voor elkaar en onze werk- en leefomgeving. Hoe we daarin kunnen samenwerken voor elkaars welzijn en dat van de aarde. Want dat is de reden waarom we hier samen op aarde zijn, daar ben ik van overtuigd. Daarom steunen we met Van Mensvoort ook al tientallen jaren verenigingen en activiteiten in Veghel en omgeving. En om dezelfde reden ben ik al even lang actief betrokken bij de bescherming van het tropisch regenwoud en de orang-oetang, via mijn goede vriend Willie Smits. Ik ken Willie al van kinds af aan. Hij en zijn team doen via de Stichting Masarang veel goed werk in Indonesië. Het is een ongekende ervaring om daar te zijn. Dan voel je pas echt in alle vezels van je lijf hoe machtig, mooi én tegelijk kwetsbaar de natuur is en hoe ons welzijn afhankelijk is van een gezonde aarde.”

“We hebben in ons team vakmensen nodig die inzien hoe we daar met ons bedrijf een bijdrage aan kunnen leveren, nog meer dan we nu doen. Het mooie van ons werk is dat we verspilling van grondstoffen voorkomen en door zorgvuldige scheiding en bewerking van gebruikte materialen zelfs nieuwe grondstoffen maken. Het is onze missie er voor te zorgen dat er helemaal geen grondstoffen meer verloren gaan. Daarom werken we niet alleen aan een nieuwe opzet van het team en organisatie van het werk, maar liggen er ook tekeningen klaar om ons bedrijfsterrein uit te breiden en anders in te richten. Dat is nodig om Van Mensvoort Veghel klaar te maken voor de nieuwe tijd. Daar zet ik me met ziel en zaligheid voor in.”

* Gung Ho! Een overtuigende methode om uw medewerkers te inspireren, door Ken Blanchard en Sheldon Bowles. Business Contact, ISBN 978-90-470-0024-2

Ben je geboeid door dit verhaal? Vraag Aldi of ze ook jouw verhaal schrijft. Neem nu contact op.